''Talents in Life is een aanrader. Michiel is een absoluut no-nonsens figuur en een zeer prettige gesprekspartner.''

Ik kwam met Talents in Life in aanraking op een ouderavond van mijn zoon in Havo-4. Hoe hij met een paar op het oog simpel eenvoudige testen jongens van 16/17 jaar versteld deed staan was geweldig om te zien. Niet de categorie kneedbare jeugd zeg maar.

Maar uit bijvoorbeeld alleen al hoe je zit of loopt valt zoveel af te leiden. Wat voor type persoon je bent. Uit je profiel valt af te leiden hoe je bijvoorbeeld reageert op omstandigheden of situaties waar je in belandt. Het speelt dus ook rol bij de keuze van een beroep, althans je doet er zeer verstandig aan dit in je overweging mee te nemen.

 

Voor mij was het aanleiding voor mezelf dit traject ook eens te bekijken. Ik had op dat moment geen werk en vond dit een goed moment om me eens goed te bezinnen om een nieuwe baan te zoeken. Achteraf is mij duidelijk geworden waarom ik ooit na zeven jaar toch op zoek ben gegaan naar ander werk dan de sector waarin ik na m'n opleiding was gestart. Ook waarom ik een burn-out heb meegemaakt. Niet dat ik alle gemaakte fouten niet had gemaakt of dat al mijn keuzes altijd de juiste keuzes zouden zijn geweest. Maar veel puzzelstukjes vallen op z'n plek. De aanpak die Talents in Life gebruikt (ActionTypes) geeft een duidelijk inzicht in je profiel. Je diepste beweegredenen waarop je altijd terugvalt worden helder, en vandaar uit wordt uitgelegd wat je comfort-zone is (situaties waarin het allemaal weinig moeite kost), maar ook de uitdagende zone (effort-zone) die je ook nodig hebt om scherp te blijven. Uiteindelijk kom je, als je jezelf beter kent, meer in balans, zakelijk maar zeker ook privé. En je leert ook hoe om te gaan met mensen die een heel ander profiel hebben, en die je in het leven voortdurend tegenkomt.

Arie de Bruin